Undervurder ikke varmen mod syd

Når vi kører afsted på ferie i Sydeuropa, er vi oftest på jagt efter varmen. Men nogle gange skal man ikke have det, man ønsker sig – med mindre man har forberedt sig på at slippe af med det igen.

”Kan du holde varmen?”

Spørgsmålet bliver ofte stillet midt under en hedebølge, hvor svaret giver sig selv. Dansk humor …

Men danske campisters smil har det med at stivne, når man ligger på en campingplads under sydlige himmelstrøg med vidtåbne øjne og sveden drivende. Hvis bare man kunne skrue lidt ned for varmen igen.

Kan varmen blive for voldsom?

Det er sådan en ting, vi danskere kan grine ad med hinanden. Ligesom når vi spørger folk, når de vender hjem fra skiferie, om de har brækket noget.

Men faktisk er det jo slet ikke sjovt med varmen, når man står midt i det. Hvis varmen er for voldsom, får du hverken hvilet dag eller nat. Hvis du har mindre børn med i campingvognen, kan de have svært ved at sove om natten.

Hvor blev den hyggelige familieferie af? spørger I hinanden.

En rolig nat

Når I kører sydpå, skal I huske at have en plan for, hvordan I lukker varmen ud af campingvognen om natten. Nogle køber ventilatorer, men det allermest effektive er og bliver en aircondition.

Du kan have din aircondition til at køre i løbet af dagen, så vognen aldrig blive overophedet. Det er rart, hvis du skal ind i skyggen og puste ud, mens solen er på sit højeste. Men det er i særlig grad rart, når det er sengetid, at inde-temperaturen er lav.

Mange campister vælger at slukke deres aircondition om natten, så den ikke står og snurrer.

Løsningen i din Hobby

I din Hobby kan du tilkøbe aircondition i form af tagklimaanlægget Freshjet fra DOMETIC. Freshjet er både lydsvagt og energivenligt, når det sender fire kølige luftstrømme ind i campingvognens opholdsrum, og det leveres med CI-BUS for nem betjening.

DOMETIC Freshjet kan installeres i alle Hobbys modeller. Dog er det et krav, at der også er installeret et TFT-betjeningspanel. 

Anlægget kan i øvrigt også levere opvarmning, hvis du kommer afsted med campingvognen i ydersæsonerne.

Læs mere om DOMETIC Freshjet her