Top 3: De lækreste desserter på grillen

Ingen campingferie uden grill – med hvad med desserten? Jo, faktisk kan din grill også bruges til søde efterretter. Så lad den sidste grillpølse ligge og forsøg dig med en af de nedenstående opskrifter.

 

  1. BBQ banan

En moderne dessert-klassiker på grillen. Flæk banerne på langs, drys med hakket chokolade eller sukker og læg på grillen – brug gerne en grill-plade eller en aluminiumsbakke – til chokoladen smelter. De varme bananer kan serveres med flødeskum, evt. den færdiglavede slags på spraydåse.

  1. Flamberet ananas

Skræl en hel, frisk ananas med en skarp kniv (skær først top og bund af) og fjern de små brune ”øjne”. Skær ud i 2 cm tykke skiver og drys med brun farin. Lad sukkeret trække lidt ind, før du lægger skiverne på grillen – gerne ved indirekte varme – og låget lukket til i et par minutter. Server skiverne, når sukkeret karamelliserer. Gerne med en skive is.

  1. Søde snobrød

Alle elsker snobrød og alle elsker kanelsnegle. Og grill. Har du virkelig aldrig tænkt på at kombinere de tre ting? Lav en snobrødsdej (i god tid, den skal hæve i en times tid!) og rør en remonce af smør, sukker og kanel. Dejen skæres i portioner og trækkes ud i lange pølser, som trykkes flade, så du kan rulle remonce-fyld ind i pølsen, før du snor den fast om pinden. Pensl evt. brødene med smør og rul i kanelsukker, før I holder dem ind over grill-briketterne – og venter på det fantastiske resultat.

 

Og husk, at du altid kan lave små mirakler med skumfiduser på pind, som grilles over briketternes eller gasgrillens sidste varme, før de bliver til fyld mellem to kiks.