Fra skrot til slot på 8 uger

Når campingvognen får nyt liv!

Hvad gør man hvis pengepungen ikke rækker til den nye campingvogn i første omgang? eller hvis man endnu ikke har smagt på campinglivets glæder?

– ja så køber (nogle) en ældre sag, og øjner de mange muligheder der nu engang er!

 

HOBBY SEESTERN 520 fra 1977

Et ungt par fra Vejle var endnu ikke sikre på at campinglivet var dem. Efter de havde totalrenoveret deres hus fra 1932, tænkte de at man muligvis kunne give en campingvogn den samme make-over og dermed have et lille sommerhus på hjul. De købte i sommeren 16′ denne meget gamle veteran vogn, fuld af fugt, men med modet og troen på at det nok skulle gå- de så nemlig mulighederne. Sammen udgør de et godt team da Sofie Dalby er designer, og Morten Mathiasen er tømrer.

      

Campingvognen havde en lidt for gammel odeur, og desuden var bunden rådden. Alle side plader, og div. plader med fugt blev taget ned, udbedret, og nyt blev sat op. Bunden blev skiftet, og alt blev vejet for at holde vægten under totalvægten, og så belæsning stadig var muligt!

            

 

Vognen blev spartlet, fuget og malet. Til de garvede handy folk- så blev der brugt Caparol hæfteprimer til de glatte overflader inden den fik almindelig vægmaling med høj glans. Der blev tegnet på gulvet af flere omgange, og lagt campinggulvvarme da Sofie og morten valgte at fjerne gassen i vognen og udelukkende bruge strøm. De brugte i øvrigt kun 549 kr. på en halv sæson med gulvvarme, køleskab, tv mm. hver weekend, så det er ikke galt siger De, når der er købt strømbesparende produkter.

     

 

Sofie målte, tegnede og indrettede, mens morten udførte alt snedkerarbejdet. Ønsket var en speciel køjeseng, som deres 4 årige dreng kunne boltre sig i, mens de havde dobbeltseng i den anden ende af vognen. De var ikke begejstret over skulle redde op hver aften, så det blev faste senge, og så med en lille spiseplads midt i vognen da de primært bruger forteltet som spiseplads. For dem var det vigtigt at der var plads til sammen som familie at nyde snoller & disneyshowet i den store dobbeltseng fredag aften.

    

 

Udvendigt fik den gamle vogn en kærlig hånd- så dens tid på de danske landeveje endnu ikke var slut! Den fik afmonteret gamle loger, og reflekser, og problematikken med gamle sager er ofte at de originale dele, eller dele der overhovedet kunne passe, simpelthen ikke eksisterer længere. Så de punkterede ruder fik solfolie og hele vognen fik nye logoer, reflekser og grå højghlans folie for neden.

  

  

 

 

Når man har børn, er det nærmest en selvfølge at toilettet er nødvendigt. For Sofie og Morten var det heller ikke et tvivlsspørgsmål- det skulle der også være i campingvognen. Det blev et Thetford porta potti QUBE 365, som var sat ned i en opbygget kasse som morten havde bygget, for at det ikke skulle rutsje under køretur og for at gøre det til et fast toilet.  Mellem Toiletdøren og køjesengen ses et 30 cm højskab til tøj og sko.

 

  

 

Ønsker man at blive campist for under 16.000 kr.- så er dette en oplagt mulighed. Vognen kostede 4000 kr, og selve materialer samt køleskab mm. løb op i godt og vel 12.000 kr. fortæller Sofie og Morten. Så er der selvfølgelig arbejdstimerne, men det er vel dem man kalder interesse timer griner Morten. De har idag en vogn fra 92′ som de har gjort det samme med, og fortæller at de er glade for at de havde modet på at starte ud med ideén, da de nok ellers ikke var kommet igang med at campere. Sofie fortæller at for hende handlede det meget om at der ikke lugtede af andre, og at hun kunne føle sig hjemme, selv når de var ude!

 

“Vi tænker ikke man behøves være håndværker for at gå igang med at renovere en campingvogn. Hvis bare man er ferme med hænderne, fuld af gode ideer og er lidt handy- så er det vejen frem!” slutter Sofie og Morten af med at fortælle.

 

Denne campingvogn fik et nyt liv, og en charterfamilie krydrer nu deres tilværelse med alt det skønne campingpladserne har at byde på.