Ud med snøren efter sæsonens sidste camping

 

Du kan mene hvad du vil om campingsæsonen, men du kan ikke forhindre, at sæsonen er ved at være slut. Vil du have det sidste udbytte af campingvognen i 2017, kunne du kombinere det med en fiske- eller jagtweekend.

Mens vildtsæsonen først lige er startet op, går fiskerisæsonen på hæld. Men oktober kan give nogle gode fangster, når du ved lidt om, hvor du skal kaste snøren ud.

Denne måned er den sidste, hvor laks og ørred er i sæson. Fladfiskene bliver det også sværere at komme i nærheden af. Så det er nu, du skal have fyldt fryseren op for at have dine egne fangster på lager til julefrokosterne.

Julesild og frisk ørred

Når det gælder julens glæder, er silden dog ikke til at komme udenom. Og de fede julesild kan du netop fange fra mange moler op langs den jyske vestkyst, hvor der også er masser af dejlige campingpladser. Til dette formål kunne du også trille campingvognen med en tur til Bornholm

Hvis du vil fiske i de indre farvande, kender du sikkert en god campingplads nær Lillebælt eller de fynske kyster, hvor der altid er noget at kaste snøren ud efter.

Det samme gælder lidt endnu i ferskvand – så smid fiskestængerne i campingvognen og sæt f.eks. kursen imod de større åer og søer i Midtjylland, hvor der heller ikke er langt mellem campingpladserne, der typisk har åben til udgangen af uge 42 (skolernes efterårsferie).

Vildt på camping

Vildtjagten kan du dyrke mange steder i efterårsferien, så det vil næsten være synd at gå glip en sidste campingtur, hvor du endda kan få lidt campinghygge med i købet. Det kan være en tur for hele familien, hvor børnene hygger sig i badelandet, mens far sniger sig rundt ude i terrænet, eller du kan have et par kammerater med i campingvognen.

Husk at der skal være ro på campingpladsen klokken 22. Og at I skal tidligt op i morgen.

En anden slags jagt

Selv hvis du hverken har fiske- eller jagttegn, er der noget at komme efter i på udflugt i efterårets camping-Danmark. Den lidt for våde sommer og sensommer har mange steder givet en ret fantastisk svampehøst. Så hvis du allerede har plukket svampene hjemme i de områder, du kender …

Et råd kunne være, at den smukke natur i de nordsjællandske skove er gæstfri over for både menneskelige gæster og svampe.

Læs om spiselige svampe på Naturstyrelsens hjemmeside [http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturen-netop-nu/efteraar/svampejagt]