På vinterbesøg i campingvognen

Hvis man ikke er én af de få, hårdkogte vintercampister, har man ofte sin vogn opmagasineret om vinteren. Men der er ingen grund til at savne camping – husk at tage på besøg hos vognen i de kolde måneder.

Uanset om din vogn overvintrer i din egen indkørsel eller et andet sted, har den godt af at blive luftet ud og varmet igennem et par gange, før erantis’erne spirer frem og giver dig den velkendte camping-kløe endnu en gang.

Mange gange er det en sur pligt for et familiemedlem – f.eks. familiefaren – at tage sig af denne praktiske opgave. Men det behøver ikke at være så surt, hvis hele familien deltager. Så kan udluftningen gøres til et hyggeligt ritual, som I vil glæde jeg til at gentage år efter år.

Den trofaste vogn

Først og fremmest skal det være slut med at tale om, at campingvognen skal udluftes. I stedet taler vi om, at familien skal på besøg hos campingvognen for at se, om den har det godt. Den trofaste vogn skal ikke stå der helt alene, mens vi andre hygger os derhjemme.

Så pak en madkurv med sodavand, snacks, termokande og chokoladekage som til en rigtig udflugt.

Når I lige ankommer, har børnene sikkert lyst til at løbe lidt omkring, mens åbner døre og vinduer for at lufte ud. Når ungerne er trætte af at lege, sidder mor og far i overtøj med en kop kaffe inde i vognen og venter på, at den skal blive varm – altså vognen.

I kan spille lidt ludo eller yatzy eller 500, og mens campinghyggen sænker sig, bliver hele familien sikker på, at vognen har det godt, så den kan klare at stå alene i endnu et par måneder – før I igen planlægger en familieudflugt.