Guldbrikken – hvilket spil er din families campingfavorit?

Brætspil går aldrig helt af mode, så længe familier kan lide at være sammen. En campingtur er en perfekt anledning til at spille med familien, så her viser vi dig de tre bedste nye spil i 2017.

Ludo og Matador er alle tiders. Og også Sænke-Slagskib. Men der er ikke noget som et helt nyt brætspil, når hele familien opdager det – og konkurrerer i det – på samme tid.

Et brætspil kan blive et af de bedste minder fra familiens campingferie, så her får du lige tre gode bud på en sidste-øjebliks-julegave – tre af vinderne fra den prestigefulde Guldbrikken-pris, der hvert år uddeles af en jury af Danmarks mest inkarnerede brætspillere.

Årets Børnespil

Ticket to Ride gav ny energi til brætspil-genren, da den første version kom på markedet for lidt mere end 10 år siden. Efterfølgende er der lavet forskellige spin offs med baner i Europa, de nordiske lande etc. I 2017 udkom ”First Journey”, som er en børneversion af spillet, hvor deltagerne kan være ned til 6 år.

Ticket to Ride: First Journey

Fra 6 år. 2-4 spillere

Årets Familiespil

Hver deltager har sit eget lille bræt på 5 x 5 felter, som skal udfyldes med naturlige ressourcer; marker, søer etc. Sindrige regler – med udgangspunkt i klassisk domino – sørger for, at der ikke er nogen nemme løsninger eller smutveje til at blive konge.

Kingdomino

Fra 8 år. 2-4 spillere

Årets Selskabsspil

”Tegn og gæt” på EPO! Et aktivt og kreativt spil for alle aldre, hvor tegneblokken bliver sendt rundt om bordet, så alle spillere hele tiden er i gang med enten at tegne eller gætte. Tekniske tegnefærdigheder er ikke vigtige – det afgørende er, at du har opfindsomheden.

Sig det Videre!

Fra 8 år. 4-8 spillere

 

Se flere gode bud – inklusive alle nominerede til 2017-konkurrencen – på Guldbrikkens hjemmeside

Illustration: Screenshot fra www.guldbrikken.dk