Enestående naturoplevelser i Danmark

Hvad med en sort sol-safari, en vandretur i Thy Nationalpark eller en fossiljagt på Bornholm? Den danske natur har meget at byde på – for både store og små

Er du også på udkig efter en aktiv ferie i naturen? Så giver vi dig her et par bud på nogle af de helt store og unikke naturoplevelser i Danmark.

Sort sol

Fænomenet sort sol, opstår når flere hundrede tusinde stære samles ved den sønderjyske vadehavskyst og i enorme formationer tegner fascinerende mønstre på himlen, der nærmest formørker aftensolen. Sort Sol kan i enkelte tilfælde komme helt op på 1 million fugle. Sort Sol ses om foråret fra februar til midt-april, og igen i efteråret fra august til december.

For få år siden var sort sol kun kendt af amatør-ornitologer og natur-nørder, men i dag er det blevet et hit for tusinde af tilrejsende – danske som udenlandske – som tålmodigt venter og håber på at få lov til at opleve det enestående fænomen.

Du kan læse mere om sort sol og muligheden for guidede turer på Nationalpark Vadehavets hjemmeside her

Hvis du alligevel er i det sønderjyske, kan du også overveje en østerssafari eller en vadehavstur.

Nationalpark Thy

Fritidsaktiviteter er der nok af i Nationalpark Thy, og dens storslåede natur byder på alt fra klitter og klitheder til søer og skove. Området har desuden et væld af guidede vandreture til både de besøgende, som foretrækker en kortere tur på en afmærket rute, og for de mere erfarne vandrere, som har lyst til at opleve det øde landskab til fods. De mange vandreture varierer også i længe, så både børn, voksne og ældre har mulighed for at opleve nationalparkens vilde natur.

Er du mere til de kulturelle seværdigheder, kan du gå på opdagelse i alt fra gravhøje til forsvundne landsbyer og en kirkeruin, samt enorme fæstningsværker fra krigens tid.

Vil du vide mere om hvad du kan opleve i Nationalpark Thy så klik her

Fossiljagt på Bornholm

For 140 mio. år siden, dengang dinosauerne regerede på landjorden, var Bornholm et varmt lagunelandskab, hvor hav og land mødtes. Men det var ikke førend år 2000, i grusgraven ved Robbedale, at en 17-årig pige fandt en tand fra en dinosaur – Danmarks første dinosaurfund.

Har du også lyst til at finde et fossil, så tag med NaturBornholm på jagt efter sjældne fossiler fra fortiden. Der bliver altid fundet fossiler og fortalt en masse om livet i dinosaurernes verden. Turen er populær, så husk at købe billet i god tid.

Læs mere om NaturBornholms aktiviteter her