Campingvognen i vinterhi – sov godt, lille ven

Endnu en sæson har nået sin afslutning for mange af os, og campingvognen skal køres i vinterhi, mens vi ser frem til forårets kommende ferier. Men ved du, hvordan du giver din campingvogn den bedste vinter, så den er i god stand, når I ses igen næste år?

Campingvognen har givet os mange gode minder i ferie- og fridagene i det forgangne år, og derfor vil vi gerne passe godt på vognen, når den skal stå helt alene og vente på foråret. Vi synes, den skal ind og stå helt beskyttet i en hal.

Men faktisk er det ikke nødvendigt at få vognen helt indenfor. Den er jo skabt til at stå ude i al slags vejr.

Det vigtigste er, at vognen står lidt i læ og afskærmet fra de faldende blade – også hvis det bare er i et hjørne under et halvtag.

Tomme tanke og blød gummi

Før du kører vognen i vinterhi, er det naturligvis vigtigt, at du tømmer tankene – både vandtanken og toiletkassetten.

Eftersom den skal stå ubenyttet hen i mange måneder, er det også en god ide at spraye alle gummilisterne i døre og vinduer med silikone, som de ikke tørrer ud og bliver stive. Alle hynder skal enten stilles på højkant eller tages med indenfor, så de ikke bliver jordslåede.

Generelt er det rarest, at du giver vognens indvendige side en god omgang med Ajax og pudseklud, så den præsenterer sig så indbydende som muligt, når du skal bruge den igen til foråret. En grundig rengøring er også med til at sikre, at du ikke glemmer en åben dåse makrelsalat eller en halv agurk i køleskabet.

Et udflugtsmål for hele familien

Uanset hvor grundigt du gør din campingvogn rent, kan den stillestående luft godt virke lidt beklumret, hvis du først vender tilbage et par uger før næste sæsons første tur i påsken.

Derfor er det en hyggelig vinteraktivitet, hvis hele familien kører på besøg hos campingvognen et par gange i løbet af vinteren, hvor I kan lufte den grundigt igennem.

Gør eventuelt turen til en familieudflugt, hvor I også går en tur og køber kage med hjem eller lignende – så er I sikre på, at børnene nok skal huske at minde jer om, at I skal afsted.