Campingferie hvor Dannebrog faldt ned

Sagnet siger, at Dannebrog faldt ned i Estlands hovedstad, Tallinn, i 1219 under slaget ved Lyndanisse. Ud over at have skænket os de rød/hvide farver har Estland meget at byde på, hvis du er på udkig efter en kulturel, naturrig og historisk campingferie.

 

Republikken Estland er med en befolkning på ca. 1,3 millioner ikke et særlig stort eller befolket land. Men trods det lille indbyggertal byder Estland alligevel på flere gode campingpladser. De mange nyligt asfalterede veje og lave priser gør Estland til et attraktivt rejsemål for campister. Stena Line færger går til Letland fra Travemünde havn i Tyskland, og fra Letland kan du køre et par timer mod nord, indtil du rammer Estland med campingvognen bagpå.

 

Estland er ikke noget stort land, men der er masser af interessante oplevelser for en campist.

 

Hyggelige Pärnu

Turen starter i badebyen Pärnu, et populært feriested i Riga-bugten. Fra campingpladsen fører den oplyste flodpromenade til centrum af byen Pärnu. Den hyggelige, gamle bydel, parkerne og de fine sandstrande giver dig det bedste fra flere verdner.

Den europæiske Rute 67 går gennem flade landbrugslandskaber og skove til Tallinn. På vejen oplever du garanteret at se en masse storke.

 

UNESCOs verdensarv Tallinn

Til besøget i hovedstaden Tallinn skal der afsættes mindst to dage. Der er to campingpladser i byen. Den storslåede gamle bydel er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste. De kulturinteresserede kan gå på det gamle torv og se arkitektoniske attraktioner. Byen er især kendt for sine mange prægtige kirker, såsom Skt. Nikolaj kirke, Helligåndskirken eller Alexander Nevsky-katedralen.

Ud over disse sakrale bygninger findes der mange andre fascinerede bygningsværker i den middelalderlige by Tallinn. En slentretur gennem gaderne lokker med indbydende, hyggelige restauranter og barer. På restauranten Olde Hansa bliver du bragt tilbage til Middelalderen, hvor tjenerne i autentisk beklædning serverer vildt fra grillen og lerkrus med middelalder-øl i skæret fra alle de levende lys – der er nemlig ingen elektricitet i hele restauranten.

Vil du tage en kort pause fra kirker og katedraler og middelalderlig charme, kan du blot sprede dit badehåndklæde på stranden, hvor du kan se de mange færger og krydstogtskibe passere.

 

 

Tallinns gamle bydel er på UNESCOs verdensarv-liste

 

Lahemaa Nationalpark

Cirka en times kørsel fra Tallinn ligger Lahemaa Nationalpark. I landsbyen Käsmu, midt i den første estiske nationalpark, ligger en campingplads. Parkens 726 km² er kendetegnet ved skove, steppe-lignende landskaber og Østersøkyst.

Gå en tur langs kysten, tag en pause på stranden eller udforsk de rolige skovområder. Efter dit besøg i nationalparken bør du besøge det storslåede palæ Palmse, hvortil der hører en charmerende slotspark.

 

Kæmpesøen Peipus

Rundrejsen går til rute 20 i østlig retning op til byen Rakvere, hvor der kan opleves en mægtig slotsruin og gamle træhuse. Fortsæt på E20, drej derefter sydpå på motorvej 3, og kom til Peipus, som er den fjerdestørste sø i Europa. Den russiske grænse skærer lige gennem den 140 km lange sø, som tiltrækker badeglade gæster med sine hvide sandstande på nordkysten.

Efter nogle dage ved søen er det værd at køre ad motorvej 3 for at besøge istidsmuseet i udkanten af ​​landsbyen Äksi. Med indtrykket af istidens påvirkning af denne region i bagagen, skal du kun køre få kilometer for at nå byen Tartu.

 

Universitetsbyen Tartu

Byen Tartu ved Emajõgi-floden er unægteligt en af ​​de smukkeste byer i landet, som ud af sine 100.000 indbyggere huser en fjerdedel studerende. I hjertet af byen, omkring den storslåede rådhusplads, møder man et ungt byliv. Det unge liv symboliseres også ved byens rådhus, hvor der står et springvand, som forestiller to kyssende studerende.

Ud over universitetet, der gør indtryk med sin bemærkelsesværdige neoklassiske arkitektur, har byen også mange andre storslåede bygninger, såsom den tidlig-gotiske Jaani kirke med sine terracotta-skulpturer. Byen er også fyldt med indbydende caféer og restauranter.

 

Sidste etape

Fra Tartu fører den sidste tur vestpå. Det er et stop værd ved søen Võrtsjärv, som er den næststørste sø i landet med et areal på 270 km². Da den kun er få meter dyb, opvarmes søen ganske hurtigt om sommeren, hvilket giver gode bademuligheder.

Herfra er der kun få kilometer til feriestedet Viljandi. Byen strækker sig i bakkerne i Sakala-bjergene, der byder på flere seværdigheder. En lang hængebro fører over voldgraven til slotsparken, hvor ruinerne fra et tidligere slot ligger. Snyd ikke dig selv for at opleve udsigten fra slotsruinen til den østlige del af Viljandi-søen. De smalle farvande lokker med badestrande og vandsportstilbud, hvor familien kan slappe af i slutningen af ​​rejsen. Herfra er der kun en times kørsel til Pärnu, hvor ferien startede.

 

Læs mere om camping i Estland her