Bonus-oplevelser langs med A7

Snyd ikke dig selv for uforglemmelige oplevelser, når du er på vej på ferie i Sydeuropa. A7-motorvejen ned gennem Tyskland virker som noget af det kedeligste, men du skal ikke køre mange km på en Abfahrt, før du møder en oplevelse for livet.

Når familien har kørt en halv dag, nærmer I jer Sydtyskland, og så kunne I ærligt talt godt bruge en pause og et afbræk. Derfor fokuserer vi denne artikel på tre interessante tilbud, som ligger på det sydlige stykke af A7, efter en del af trafikken er blevet ledt over på A9’eren imod München. Det stykke af A7 som går tæt forbi Nürnberg, Stuttgart og Augsburg.

Slottet fra Legoland!

Ved Abfahrt 139 – Füssen følger i skiltene imod slottet Neuschwanstein.

Måske har du aldrig hørt om Schloss Neuschwanstein – men du har sikkert allerede set det. Det nyromantiske slot har været benyttet i en del forskellige film, og det siges at være modellen for Walt Disneys Snehvide-slot. Det er også et billede af slottet på 2 Euro-mønten – og mange af vi danskere kender Legolands miniature af det imponerende bygningsværk. Måske kan I nøjes med at se slottet udefra – eventuelt mens I spiser en is?!

UNESCO Verdensarv i Würzburg

Ved Abfahrt 102 – Kreuz Biebelried kan I dreje af og sætte kurs imod Würzburg.

Barokslottet Würzburger Residenz regnes for det flotteste af sin art og blev i 1981 optaget på UNESCO Verdenarv-listen. I selve Würzburg kan I købe en is og kigge nærmere på floden Main, hvor Tysklands første bro bygget af sten blev rejst i 1100-tallet.

Fastelavnsmuseum i Kitzingen

Ved Abfahrt 103 Kitzingen sættes kursen imod Deutscher Fastnachtmuseum.

”Fastelavnsmuseet” er fuld af kreative udklædninger – både nogle som er blevet benyttet i virkeligheden, nogle som er modeller af tidligere benyttede maskeringer og nogle som er kunstneriske fortolkninger. Der er også en afdeling med tøj, som ungerne selv kan klæde sig ud i. Og bagefter kan I strække benene med en tur rundt i Kitzingen, som den slags by, der er velegnet til at spise en is i!

 

 

God fornøjelse med bonus-oplevelserne på turen sydover – måske kan du bruge vintermånederne på at finde udflugtsmål fra A7, som passer endnu bedre til jeres families smag.

Fotos: Adobe Stock og Deutsches Fastnachtmuseum