For eller bag – hvad foretrækker du?

I de fleste familie-campingvogne er rundsiddegruppen placeret til venstre inden for døren i bagenden af vognen. Men hos Hobby har du også mulighed for at placere rundsiddegruppen forrest i vognen.

På campingferien oplever vi nye ting og ser nye steder. MEN det er næsten lige så vigtigt, at nogle andre ting er præcis, som de plejer; daglige rytmer (eller fravær af daglige planer), hvem sidder på hvilken plads, hvem vasker op?

I mange år har de fleste af vænnet os til, at rundsiddegruppen er placeret bag i vognen, så den findes på venstre hånd, når du går ind ad døren. I en familie-campingvogn betyder det ofte, at mor og fars dobbeltseng er placeret i den anden ende – i forenden af vognen.

Men sådan behøver det jo ikke være. I en række vogne er døren placeret i den forreste ende og siddegruppen på højre hånd.

I skygge eller sol

Nogle campister har bemærket, at de ofte placerer vognen på en måde, så bagenden er bakket ind i et læ-givende hjørne. Det betyder, at det sted i vognen, hvor der kommer mest lys ind, er ved rundsiddegruppen, hvor man normalt samler familien.

Omvendt betyder det også, at dobbeltsengen vender ud imod det åbne område, hvor man kan være uheldig og møde støj. Forenden vil ofte også vende sådan, at den får mest sol – måske endda sol om morgenen, når feriegæsterne gerne vil sove længe…

Enkeltsengsvogn

I en række af Hobbys modeller kan du derfor få en omvendt indretning med rundsiddegruppen i forenden. Normalt har disse modeller enten dobbeltsengen eller toilet/bad i bagenden.

Men fra 2018 er der kommet en ny model –560 LU i enten Excellent eller Prestige – som har rundsiddegruppen placeret i forenden, men har enkeltsenge bagest. Denne model er oplagt til det modne par, og med en sengeudvidelse er der god plads til at have børnebørnene med på tur.